Bas Sijmonsbergen

Friday 30/11/2018

Projectdirecteur Dura Vermeer

Het ontwikkelen van een tijdloze wijk in Engelse landschapsstijl voor verschillende doelgroepen is een hele uitdaging, beaamt Bas Sijmonsbergen. Als Projectdirecteur Tudorpark is hij vanaf het prille begin betrokken bij de fraaie buurt in Hoofddorp Zuid. “Om te beginnen moet je de omgeving en de markt goed in beeld brengen. Wij ontdekten dat mensen die in Amsterdam of Haarlem geen huis konden vinden, een groeiende belangstelling toonden voor de gemeente Hoofddorp. De diverse soorten woningen moeten echter niet alleen goed aansluiten op de doelgroep, maar ook op elkaar. In sommige wijken zie je duidelijk het verschil tussen koop- en huurwoningen, dat zie je in Tudorpark niet. We proberen een zo breed mogelijk pallet aan woningen en woninggroottes aan te bieden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. En dat lukt hier heel goed.”

“Voor het bewaken van die hoge standaard is een speciaal kwaliteitsteam in het leven geroepen. Het maakt niet uit wat voor soort huis het is, of voor wie, elke woning voldoet aan dezelfde uitgangspunten. We maken geen onderscheid in kwaliteit. Zelfs bouwkavels moeten aan de esthetische en kwalitatieve voorwaarden van het zogenaamde kavelpaspoort voldoen. Doordat we al die kenmerkende Tudor-details op alle soorten woningen toepassen, kunnen we op grote schaal werken en efficiënt inkopen. Daar heb je goeie mensen voor nodig. In huis en in de teams waar je mee samenwerkt. Een wijk bouwen als Tudorpark, met tijdloze huizen die er over driehonderd jaar nog staan, lukt alleen wanneer je als bouwer, ontwikkelaar, corporatie en gemeente echt de handen ineenslaan.”

Deze website gebruikt cookies om te zorgen dat u de beste ervaring heeft op onze website. Klik hier om onze privacy policy te bekijken

Sluiten