Bert van Esveld

Friday 14/06/2019

Woningcorporatie Havensteder

Projectleider Bert van Esveld is werkzaam bij woningcorporatie Havensteder in Rotterdam. Als onderdeel van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid staat hij samen met zijn team voor een grote uitdaging: 1.400 bewoonde woningen opknappen in Tuindorp Vreewijk. Dura Vermeer is verantwoordelijk voor de voorbereiding en de uitvoering. Bert: “Dura was de schakel tussen ons en de bewoners.”

De opstart van het project kent een lange geschiedenis vertelt Bert. “De huizen in Vreewijk waren onvoldoende voorbereid op de toekomst. Sloop van de woningen stond op de planning. Toen de bewoners dat hoorden, stonden ze al gauw op de barricade, inclusief spandoeken. Vreewijk is een tuindorp waar mensen graag wonen, velen zijn er geboren en getogen. Het is groen en wijds opgezet. De wijk gaat de bewoners aan het hart. Uiteindelijk hebben we met buurtverenigingen gekozen voor modernisering en groot onderhoud in plaats van sloop.”


Een aannemer die meedenkt 

“We zochten een partner die samen met ons het project wilde aangaan om de wijk in ere te herstellen. Maar we hadden ook behoefte aan een aannemer die kon zorgen dat de rust terugkeerde in de wijk. Daarom hebben we voor Dura Vermeer gekozen. Het project wordt uitgevoerd in bewoonde staat en dat maakt het complex. Het zijn geen stapels stenen met een dak erop. Je bent in een woning van iemand bezig, je gaat om met spullen van een ander en die verantwoordelijkheid moet je voelen. Dat maakt het project voor mij ook zo persoonlijk en dat je als team goed moet samenwerken.”

Iedereen dezelfde stip aan de horizon

Vooral de vervanging van de vloeren, waarbij bewoners met hun huisraad het huis uit moeten, grijpt Bert aan. “Op dezelfde dag van een verhuizing wordt het materiaal aangeleverd, starten onderaannemers en worden kranen en steigers opgebouwd. Een enorme operatie in deze smalle straatjes met veel verkeersbewegingen. Dan is het fijn dat iedereen dezelfde stip aan de horizon ziet. Dat maakt het beheersbaar voor iedereen. Met een duidelijke planning en de juiste informatie voor bewoners is het gelukt.”


Luisteren, regelen en ontzorgen

“Als partner zit Dura Vermeer proactief in het project en ontzorgt ons waar nodig. Inmiddels werken we al 2,5 jaar samen op Vreewijk en kunnen we zo gezegd met elkaar lezen en schrijven. Zij weten hoe belangrijk dit project is voor de bewoners en ons. Ze zorgen voor heldere communicatie en vertellen bewoners precies wat we gaan doen en wat ze kunnen verwachten. Dat schept orde en rust, maar vooral tevreden bewoners die met plezier teruggaan naar hun eigen woning. Uiteindelijk doe je het voor de bewoner. Zij moeten er wonen.”

Deze website gebruikt cookies om te zorgen dat u de beste ervaring heeft op onze website. Klik hier om onze privacy policy te bekijken

Sluiten