Maxime Tevreden

Friday 01/03/2019

Bewoner Tudorpark

Maxime, die het grootste deel van haar leven al in Almere woonde, zocht een nieuwe plek om te wonen. Ergens waar ze zowel rust als creativiteit kon vinden, liefst ook met wat groen. Eigenlijk wilde ze weg uit de stad, maar toen ze op Facebook een bericht voorbij zag komen over Nobelhorst, werd ze gelijk getriggerd. Het verhaal over een sociale en duurzame wijk, vol kansen, mogelijkheden en ruimte voor nieuwe initiatieven sprak de onderneemster heel erg aan.

“Twee jaar geleden stond hier nog bijna niets. En toch wist ik al heel snel dat Nobelhorst het voor mij moest gaan worden. De mogelijkheid om zelf iets te ondernemen droeg daar zeker ook aan bij. Na veel brainstormsessies met onze woongroep heb ik samen met twee andere bewoners een plan gepitcht om de ondernemersruimte te gaan bemannen met een klein lifestylecentrum. Iedereen was erg enthousiast. We konden gelijk aan de slag en nu zitten we hier met een sportstudio, een hairsalon en een lunchroom onder één dak. Ik wilde iets beginnen dat past bij de dorpse, duurzame en sociale gedachte van Nobelhorst. Een echte ontmoetingsplek. Met goede koffie, thee en gezonde, homemade lunchgerechten. Met mijn uitgewerkte concept ben ik een crowdfunding gestart. En zo ontstond Tea da di Date. Een klein jaar geleden is mijn vriend Safi hier ook komen wonen. Hij woonde aan de Zaanse Schans en stond in eerste instantie niet te trappelen om in Almere te gaan wonen. Maar nu is hij hier in Nobelhorst toch helemaal geaard. Hij werkt als filmmaker ook regelmatig vanuit huis en geniet dan enorm van de rust en de natuur om hem heen.”

Deze website gebruikt cookies om te zorgen dat u de beste ervaring heeft op onze website. Klik hier om onze privacy policy te bekijken

Sluiten