Willem Bastein

Monday 16/04/2018

Klimaatgarant

Als het gaat over duurzame installaties, is Willem Bastein een echte voortrekker te noemen. Met Klimaatgarant is hij betrokken geweest bij het energieneutraal maken van duizenden woningen, waarvan het overgrote deel in samenwerking met Dura Vermeer.

“De samenwerking met Dura Vermeer is heel intensief. Bij het grote nieuwbouwproject RijswijkBuiten hebben we vanaf het begin af aan met betrokken partijen aan tafel gezeten om te kijken hoe we de ambities van de gemeente Rijswijk waar konden maken. Die waren erg vooruitstrevend: van een energieneutrale woning als basis tot nul-op-de-meter en zelfs energie-producerende woningen. Die hebben we onlangs gerealiseerd.”

Energiegarantie

“Ons klimaatsysteem is gebaseerd op warmte- en koudeopslag, ventilatie en isolatie, aangestuurd door zonne-energie. Samen met Dura Vermeer als bouwende ontwikkelaar, kijken we hoe we voorafgaand aan de bouwperiode de grond en de woningen zo kunnen uitrusten dat de installaties optimaal werken. Het een kan niet zonder het ander. Voor goed werkende installaties heb je goed gebouwde woningen nodig. Omdat wij de kwaliteit van Dura Vermeer en de installaties kennen en omdat wij zelf het onderhoud uitvoeren, kunnen wij vol vertrouwen een energiegarantie afgeven.”

Van pionier tot ambassadeur

“RijswijkBuiten wordt gezien als wijk van de toekomst, maar deze duurzame en energieneutrale installaties bestaan al vijftien jaar. Het bijzondere is dat deze nu voor het eerst grootschalig toegepast worden. We zijn de testfase voorbij, en de resultaten op het gebied van besparing en comfort zijn erg goed. We krijgen veel positieve verhalen terug van bewoners over het gebruiksgemak, het behaaglijke binnenklimaat en de minimale energiekosten. De eerste woningen, dat waren de pioniers. Maar de pioniers zijn ambassadeurs geworden. Iedereen kent inmiddels wel iemand die hier woont en heeft de goede verhalen al gehoord.”

 

Deze website gebruikt cookies om te zorgen dat u de beste ervaring heeft op onze website. Klik hier om onze privacy policy te bekijken

Sluiten